Beuningen Leeft
27 september 2022 16:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wijkwerken Winssen

Even voorstellen, ik ben Inèz van Veen, wijkwerker in Winssen. Als wijkwerker ondersteun ik burgerinitiatieven op het gebied van leefbaarheid. Initiatieven van jong tot oud.

Ik probeer buurtbewoners met elkaar te verbinden en samen met hen zaken in beweging te krijgen. Vaak zijn het kleine hand-en-spandiensten die ik als wijkwerker verricht. In de afgelopen jaren hebben we samen met andere partijen diverse zaken voor ouderen gerealiseerd. Dit jaar is de jeugd aan de beurt.

We zijn in januari gestart met een woensdagmiddag kindersoos de Nije club (6 t/m 12 jaar) Samen met Astrid, de vrijwilligster, draai ik deze middag van 14.00 – 16.00 uur. Het kost € 2,00 per persoon. Het is de bedoeling dat deze nieuwe jeugdactiviteit halverwege juni met voldoende vrijwilligers zelfstandig kan draaien.
Wat doen we zoal op de woensdag? Deze woensdag gaan we crazy glasses knutselen, kunnen kinderen een beetje chillen, spelen met de 2 play-stations, en staat er een afspraak met een journalist van de Gelderlander gepland.

“Dit jaar is de jeugd aan de beurt”

Wij zorgen er ook voor dat de muziek en discoverlichting aan staat, de ranja, chips- en snoepzakjes klaarliggen. De eerste kinderen komen al ruim voor 14.00 uur binnen. De middag verloopt gezellig en gaat snel voorbij. We ruimen de boel op en om 17.00 sluiten we de deuren. De werkdag zit erop. Morgen weer een wijkwerkdag.

Met hartelijke groet,
Inèz van Veen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met