Beuningen Leeft
27 september 2022 17:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Voorwoord editie 1

Voor je ligt de eerste editie van Beuningen Leef! Beuningen is constant in ontwikkeling; sportworkshops voor kinderen, het Eén Tegen Eenzaamheid-programma en nog vele andere verbindende projecten van gemeente, inwoners en ondernemers. Van het Lentefeest tot de vrijwillige buurtbuschauffeurs. We leven, we maken, we ontwikkelen, we zorgen, we bouwen, we doen! Na het lezen van Beuningen Leef! weet jij wat er dit voorjaar in onze gemeente te beleven valt, wat er speelt en wat er nog gaat gebeuren.

Mogelijkheden

In het mooie en groene Beuningen denken we in mogelijkheden. We denken aan oplossingen voor ouderen die te maken hebben met eenzame gevoelens, maar ook om iedereen in Beuningen de kans te geven om zichzelf te ontwikkelen. Om van Beuningen een gemeente te maken waar iedereen zich thuis voelt, doen gemeente, inwoners, lokale en landelijke organisaties en ondernemers hun uiterste best. In de nieuwe themakrant Beuningen Leef! maak je kennis met deze partijen en hun verbindende initiatieven.

Meedoen

Meedoen is in Beuningen het sleutelwoord. Denk aan een bezoek aan een buurthuis, of als mantelzorger samen een wandeling maken langs de historische molens die onze gemeente kent. En waarom ook niet? De lente is in aantocht; dat betekent uitkijken naar dat eerste boek lezen in de tuin, het eerste drankje op het terras of naar de vrijmarkt met Koningsdag. We ontwaken uit onze winterslaap, hebben meer energie en hebben zin erop uit te gaan en anderen te ontmoeten. In Beuningen Leef! lees jij hoe en waar je dat kunt doen. Tijdens de Ontdekdezorg Week of De Week
voor de Gezonde Jeugd bijvoorbeeld, die deze maand op de landelijke agenda staan. Zorgorganisaties in regio Gelderland organiseren bijeenkomsten voor carrièreswitchers en herintreders om weer in contact te komen met werkgevers en opleiders in de zorg. Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) vragen voor het derde achtereenvolgende jaar aandacht voor de sieke en geestelijke welzijn van de jeugd.

Eigen kracht

Wat wij in Beuningen ook doen, we gaan uit van onze eigen kracht en zoeken de samenwerking met anderen. In Beuningen Leef! vind je interviews, achtergrondverhalen en mooie foto’s over ontwikkelingen die verbinden in jouw gemeente. Weet jij bijvoorbeeld af van de wijkwerkers? In Winssen doet Inèz van Veen haar best om buurtbewoners met elkaar te verbinden en activiteiten te organiseren, voor jong en oud en altijd met enthousiaste vrijwilligers.

Denk mee

Beuningen Leef! valt elk kwartaal bij jou op de deurmat, boordevol onderwerpen die er toe doen in onze gemeente. De eerstvolgende editie verschijnt in juni, daarna in september en december. Er is dan volop aandacht voor onder andere wijkactiviteiten, het energieloket, vuurwerk en zelfstandig wonen. Ben jij actief in Beuningen als burger, ondernemer of organisatie en heb jij ideeën, foto’s of agendatips voor deze themakrant? Laat het ons weten via e-mail info@ettgroep.nl. Wij horen graag over jullie inzet en wensen jou als lezer veel leesplezier!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met

Gerelateerd