Beuningen Leeft
27 september 2022 16:19

Artikelen uit 'Cultuur en Recreatie'

De gemeente Beuningen viert 75 jaar Vrijheid

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Op 5 mei aanstaande vieren wij dat we 75 jaar in vrijheid leven in Nederland. 5 Mei is ook een dag van bezinning op het belang van vrijheid en te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Stichting Comité 5 mei organiseert samen met allerlei inwoners in het kader van 75 jaar vrijheid diverse activiteiten voor herdenking en bevrijding.

Jouw verse groenten en kruiden zelf oogsten dichtbij Beuningen

Op tien minuten fietsen van Beuningen, werken landbouw en natuur harmonieus samen op tuinderij ‘Moestuin Neerbosch’. Wekelijks oogsten hier 200 mensen onbespoten en verse groenten, kruiden, snijbloemen en kleinfruit. Een zelfoogst-tuinderij waar lokale landbouw mensen verbindt met voedsel, natuur en de boer. 

Wijkwerken Winssen

Even voorstellen, ik ben Inèz van Veen, wijkwerker in Winssen. Als wijkwerker ondersteun ik burgerinitiatieven op het gebied van leefbaarheid. Initiatieven van jong tot oud.

Rebellen en Dwarsdenkers

7 maart is het weer zover. Dan organiseert de CPNB, ofwel de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, de 85ste Boekenweek. Een sinds 1932 jaarlijks terugkerende tiendaags evenement ter promotie van het (Nederlandstalige) boek. Het thema is dit jaar rebellen en dwarsdenkers. Volgens de organisatoren zijn het “de rebellen en dwarsdenkers van de literatuur die zo onze blik verruimen en ons voorstellingsvermogen vergroten”. De Boekenweek duurt van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2020.