Beuningen Leeft
27 september 2022 17:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ontdekdezorg week 16 tot en met 21 maart

Veranderen van werk doet niemand zomaar, helemaal niet als het gaat om een overstap naar een andere sector zoals Zorg en Welzijn. Maar voor heel veel mensen die op zoek zijn naar (ander) werk biedt de sector veel mogelijkheden. Om herintreders en zij-instromers te helpen bij hun oriëntatie op leren en werken in Zorg en Welzijn vindt van 16 tot en met 21 maart de landelijke Ontdekdezorg week plaats.

Ontdek. Check. Like. en Match. tijdens Meet & Greet Zorg en Welzijn in regio

In het hele land zijn er activiteiten waarbij geïnteresseerden zich kunnen oriënteren op het werk in de sector. In Midden- en Zuid-Gelderland kunnen mensen die een overstap overwegen naar werken in Zorg en Welzijn, daarvoor terecht op een van de vier Meet & Greets die wij organiseren, zegt Inez Pelgröm, communicatieadviseur van WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn. ‘De sector kampt met personeelstekorten en kan professionals die met hart voor hun vak aan de slag willen, hard gebruiken. Vorig jaar kwamen op de Meet & Greets in totaal zo’n vijfhonderd geïnteresseerden af. Dat succes willen we dit jaar voortzetten, samen met de regionale onderwijsinstellingen, de werkgeversservicepunten en vele zorg- en welzijnsorganisaties.’

Lastige vragen en keuzes

De Ontdekdezorg week is specifiek gericht op zij-instromers en herintreders. ‘Ook als je de juiste opleiding of ervaring nog niet hebt, zijn er kansen op werk’, laat Pelgröm weten. ‘Goede voorlichting en oriëntatiemogelijkheden zijn dan belangrijk. Dat bieden we met de Meet & Greets.’ Angelique Slief, loopbaancoach van het Transitiebedrijf van de werkgeversvereniging, beaamt dat: ‘Er zijn zoveel leuke banen in Zorg en Welzijn en ze zijn zo verschillend; vaak hebben mensen geen idee dat werken in onze sector zo breed kan zijn. Er spelen best lastige vragen en keuzes als je een overstap overweegt. Als loopbaancoach kan ik helpen om helder te krijgen wat voor iemand belangrijk is. Bijvoorbeeld via de loopbaangesprekken vanuit Sterk in je werk. Daarnaast help ik mensen concreet met informatie, onder meer over functies en opleidingen in Zorg en Welzijn en welke werkgevers er in onze regio zijn. Ook de Meet & Greets waarbij de loopbaancoaches aanwezig zijn, zijn daarbij een belangrijk middel. Het geeft vaak net het duwtje in de rug.’

Ultieme kans

Tijdens de Meet & Greets kunnen bezoekers kennismaken met zorg- en welzijnswerkgevers, de ervaringen van ambassadeurs horen, kunnen zij zich oriënteren op opleidingsmogelijkheden en feedback ontvangen van een loopbaancoach. Daarnaast organiseren de deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties gedurende én na de week zelf veel interessante activiteiten, zoals speeddates met een recruiter, een inloopspreekuur over werken bij hun organisatie, een meeloopstage of een informatiebijeenkomst voor potentiële nieuwe medewerkers. ‘Kortom’, besluit Pelgröm, ‘als je wilt ontdekken welke mogelijkheden werken en leren in Zorg en Welzijn jou te bieden heeft, dan is dit de ultieme kans!’

Meet & Greet in Ede, Nijmegen, Arnhem en Tiel:

  • 16 maart, 15.00 – 17.00 uur, ROC Nijmegen, Campusbaan 6, Nijmegen
  • 17 maart, 09.00 – 11.00 uur, Rijn IJssel, Kronenburgsingel 16, Arnhem
  • 18 maart, 14.30 – 16.30 uur, ROC Rivor,  Beethovenstraat 22, Tiel
  • 19 maart, 18.30 – 20.30 uur, Dulon College, Reehorsterweg 80, Ede

Ga naar www.werkeninzorgenwelzijn.nl en www.ontdekdezorg.nl week voor meer informatie en aanmelden voor de Meet & Greet Zorg en Welzijn.

Wat is er allemaal te doen?

Kennismaken met werkgevers
Maak kennis met de zorgorganisaties uit de regio. Ga langs bij de informatiestands van de werkgevers en hoor meer over hoe het werkt bij hen in huis. Wie weet matcht het en kun je je contactgegevens achterlaten. Of misschien is het de stap naar een vervolgactiviteit bij een zorg- of welzijnsorganisatie in huis!

Ervaringen van ambassadeurs
Wie kan je nu het beste vertellen wat het inhoudt om te werken in Zorg en Welzijn? Inderdaad, de zorgprofessional zelf. Deze ambassadeurs zijn aanwezig om te vertellen wat zij in de praktijk doen, hoe zij dat ervaren en wat het werk hen oplevert. Ontdek of het jou ook zo enthousiast maakt!

Vraag aan de loopbaancoach
Een loopbaancoach weet alles over de mogelijkheden van leren en werken in Zorg en Welzijn in onze regio. Zit jij met een vraag over je loopbaan, check deze dan tijdens de Meet & Greet bij de loopbaancoach of meld je ter plekke aan voor het gratis loopbaangesprek van Sterk in je werk.

Studeren in Zorg en Welzijn
Wil je weten welke opleidingen je allemaal kunt volgen in Zorg en Welzijn of misschien twijfel je nog tussen verschillende opleidingen; laat je dan informeren door de onderwijsinstellingen die aanwezig zijn op de Meet & Greet.

Direct aanmelden voor Sterk in je werk – gratis loopbaangesprek
Een loopbaangesprek van Sterk in je werk kan je net even op weg helpen om nieuwe keuzes te maken in je loopbaan. Meld je direct aan voor zo’n gesprek bij de informatiestand van Sterk in je werk en kijk alvast op www.sterkinjewerk.nl. Gratis en bij jou in de buurt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met