Beuningen Leeft
27 september 2022 17:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Koningsdag in Hart van Beuningen

Koningsdag is een echt kinderfeest in het centrum van Beuningen.

Op 27 april is het al vroeg een gezellige drukte in het dorp, vanaf een uur of 9.00 uur zijn de kinderen al druk in de weer met het uitstallen van hun koopwaar op hun kleedjes. Vaak zijn ouders of verzorgers mee, maar het is een echte kinderaangelegenheid in Beuningen. Men maakt het zich gemakkelijk met opklapstoeltjes, thermoskan koffie, pakjes drinken en het feest kan beginnen. Ook de koopjesjagers zijn al vroeg uit de veren om de beste koopjes te scoren. De kinderkleedjesmarkt loopt door het hele centrum, de kinderen kunnen zich ook laten schminken en er staat een suikerspin kraam. De meeste winkels en horeca zijn open.

Deelname aan de kleedjesmarkt kan alleen via inschrijving bij de Wito Bruna in Beuningen, waar men dan een plaatsbewijs met nummer ontvangt. In Beuningen vinden we het belangrijk dat het ook echt een kinderkleedjesmarkt blijft, daarom is het niet bedoeld voor vrijhandelaren.

Koopzondag 5 april “Hart van Beuningen tikt een eitje”.

Deze koopzondag staat al helemaal in het teken van Pasen. De kinderen kunnen paaseieren verven en eierdopjes versieren in de passage en op diverse plaatsen in het centrum worden eieren gebakken en uitgedeeld. Als je door het dorp slentert kun je zomaar de Paashaas tegen komen, die chocolade eitjes uitdeelt.

De winkels zijn open van 12.00 – 17.00 uur voor al uw paasaankopen.

Shoppen in Hart van Beuningen.

Met 4 dorpspleinen en daaromheen een ruim winkelaanbod vind je in Hart van Beuningen alles wat je nodig hebt. U treft niet alleen de 4 grote supermarkten en veel speciaalzaken aan, maar ook de bekende ketens worden ruim vertegenwoordigd in het centrum. Op zoek naar mode, lifestyle of een cadeau? Even op het terras een kopje koffie of lekker ijsje? Je vindt het in Beuningen allemaal! Tel daar het gratis parkeren en de goede bereikbaarheid vanuit alle richtingen bij op, volgens ons reden genoeg om eens in Beuningen een kijkje te nemen.

Modeshow “Beuningen Inspireert”

Zaterdagmiddag 4 april staat Hart van Beuningen helemaal in het teken van mode en wordt voor de 8e keer op het Julianaplein in Beuningen de modeshow “Beuningen Inspireert” georganiseerd. Op de catwalk presenteren de mode(gerelateerde) ondernemers van Beuningen u de nieuwe voorjaar en zomercollectie. Laat u inspireren!

Ellen Peters-Knoop, mede-eigenaresse van Apparelle en al jaren betrokken bij de organisatie van de modeshow Beuningen Inspireert, vertelt : “ in de meeste fashion winkels hangt de nieuwe collectie al, dus raakt men deze middag geïnspireerd door wat op de catwalk geshowd wordt, dan is nadien volop gelegenheid om je te laten adviseren in de winkels”.

De eerste modeshow start om 13.30 uur en de 2e om 15.00 uur. Als u op tijd aanwezig bent kunt u eerste rang zitten. U kunt de hele middag genieten van de gezellige muziek, terwijl u geniet van een lekker drankje op een terras. Dus bent u nieuwsgierig naar het modebeeld voor het komend seizoen, laat u dan deze middag inspireren in Hart van Beuningen!

Lentefeesten Beuningen, hét jaarlijkse feestweekend in Hart van Beuningen!

Van vrijdagavond 15 mei t/m zondagavond 17 mei is het goed toeven in Beuningen.

Dan organiseert de Stichting Lentefeesten voor de 52e keer dit geweldige weekend in het centrum met live muziek, een foodfestival door lokale horeca / foodondernemers en een grote braderie tijdens de koopzondag.

De vrijdagavond trapt de band Double XL het weekend af. Deze superstrakke coverband, inclusief complete blazerssectie, staat te trappelen om u een geweldige avond te bezorgen. Zaterdag 16 mei staat in het teken van het foodfestijn Bourgondisch Beuningen. Lokale horeca en foodondernemers laten u kennis maken met het lekkers wat zij te bieden hebben. In de avond zal de coverband SLAMM het Julianaplein op z’n kop zetten!

Op koopzondag 17 mei een traditionele braderie door het centrum en Tiffany verzorgt in de ochtend de muziek op het Julianaplein en aansluitend zal de, bij velen bekende, band SUMMERLAND het weekend spetterend afsluiten!

Welkom in Hart van Beuningen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met