Beuningen Leeft
27 september 2022 16:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Jouw verse groenten en kruiden zelf oogsten dichtbij Beuningen

Op tien minuten fietsen van Beuningen, werken landbouw en natuur harmonieus samen op tuinderij ‘Moestuin Neerbosch’. Wekelijks oogsten hier 200 mensen onbespoten en verse groenten, kruiden, snijbloemen en kleinfruit. Een zelfoogst-tuinderij waar lokale landbouw mensen verbindt met voedsel, natuur en de boer. 

Bij een zelfoogst-tuinderij slaan de boer en consument de handen ineen. De consument betaalt jaarlijks een vast bedrag voor de oogst van de producten die op de tuin groeien. De boer verbouwt de gewassen en zorgt voor een gevarieerd aanbod. Zo is de boer verzekerd van afzet en inkomen. Kenmerkend is dat je oogst in het seizoen, zoals peulen en rabarber in het voorjaar en aardbeien en tomaten in de zomer. Op deze plek speelt de consument een belangrijke rol in lokaal geteelde en gezonde voeding.

Kortom, de boer en de consument delen samen de lusten en lasten: in een goed seizoen krijgt iedereen een royale oogst en in een slecht seizoen kan de opbrengst minder zijn. Terug naar de basis waar tussenhandel geen rol speelt zodat er voor boer en burger een eerlijke prijs geldt.

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer weten?
Kijk dan op www.eetmeerbosch.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met