Beuningen Leeft
27 september 2022 17:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd

Van 16 t/m 20 maart vraagt JOGG samen met gemeenten en partners met activiteiten door heel Nederland aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. De Week wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd, maar JOGG zet zich al jaren in om gezond de norm te maken in samenwerking met beleidsmakers, gemeenten en partners. In 2015 was een kwart van alle gemeenten in Nederland een JOGG-gemeente. Inmiddels heeft veertig procent van alle gemeenten in Nederland zich aangesloten. Doe ook mee met de Week! Meld je aan en deel jullie activiteiten op sociale media middels #MaakGezondGewoon. www.weekvoordegezondejeugd.nl

Inmiddels is 40 procent van de Nederlandse gemeenten een JOGG-gemeente. In JOGG-gemeenten maken JOGG-teams het verschil. Zij zorgen voor meer draagvlak in de lokale politiek en bevorderen publiek-private samenwerkingen. Om zo gezond eten, sporten, genoeg bewegen en slapen de normaalste zaak van de wereld te maken.

Onze initiatieven

In een gezonde samenleving zijn gezonde keuzes de voor de hand liggende keuzes. Met deze initiatieven beïnvloeden wij de omgeving van het kind.

Akkoord Gezonde Voeding op Scholen
De school heeft grote invloed op het leven van jongeren. Een gezond voedingsaanbod op scholen kan daarom een belangrijke basis bieden voor een gezonde leefstijl van deze jongeren. Met dit Akkoord nemen cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers de verantwoordelijkheid voor gezondere voeding op scholen.

Makkelijker kunnen kiezen voor gezond eten en drinken

Team:Fit – gezondere sportkantine
Jongeren brengen veel tijd door op een sportclub. Met dit programma helpen we daarom sportclubs om het aanbod in kantines gezonder te maken. De derde helft is nog net zo leuk met hapjes die niet uit de frituur komen. En als fruit in het zicht staat wordt het veel vaker gekozen. Hoe onze omgeving is ingericht, welke keuzes er het meest prominent worden aangeboden, bepaalt voor een groot deel ons gedrag. En de sportkantine is voor veel jongeren een omgeving waar ze relatief veel tijd doorbrengen. Team:Fit is een programma waarmee sportclubs in een paar eenvoudige stappen hun aanbod gezonder kunnen maken, zonder daar omzet voor in te leveren.
www.teamfit.nl

Sport en gezondheid horen bij elkaar

Gezonde Werkvloer
De omgeving voedt jongeren op. Het eerste bijbaantje draagt daar ook aan bij. Daarom bereiken we met Gezonde Werkvloer ook de werkgevers van jongeren. En de werkplekken van ouders.

Aan de slag met een Gezonde Werkvloer

Voor werkgevers die actief aan de slag willen met een Gezonde Werkvloer biedt JOGG in samenwerking met bedrijfspartners Holland Fit en Zilveren Kruis een bijzonder platform: www.gezondewerkvloer.nl. Dit platform biedt gratis tools om vitaliteit op de werkvloer te stimuleren. Denk aan tips rondom gezonde voeding of online sportcoaching, maar ook aan simpele beweegmomenten als lopend bellen, niet altijd mailen, maar direct contact zoeken met collega’s door naar ze toe te wandelen en staand vergaderen.

Met het platform betrekken we het bedrijfsleven op een laagdrempelige en praktische manier nog meer bij de JOGG-aanpak en bereiken we ouders via de werkvloer.

Gezonde keuzes logisch maken

The Daily Mile
Het doel van The Daily Mile is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! Een effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. Het kan bijdragen aan de conditie van de kinderen, maar ook aan het concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn. Erben Wennemars is onze grootste ambassadeur. Doe jij ook mee met jouw school?
Het is heel makkelijk, en effectief!

De Daily Mile is eenvoudig en gratis:

  1. Het duurt maar 15 minuten; de kinderen rennen gemiddeld 1,5 kilometer per dag.
  2. Kinderen rennen heerlijk buiten in de frisse lucht. Het weer vormt geen belemmering om naar buiten te gaan.
  3. Er hoeft niets klaargezet of opgeruimd te worden en er zijn geen materialen nodig.
  4. Kinderen rennen in de kleren die ze aanhebben. Ze hebben dus geen extra kleding nodig en hoeven zich niet om te kleden.
  5. Het is sociaal, niet-competitief en leuk.
  6. Iedereen kan meedoen, elk kind slaagt, ongeacht hun persoonlijke situatie, leeftijd of bekwaamheid.

www.thedailymile.nl

Van 16 t/m 20 maart vraagt JOGG samen met gemeenten en partners met activiteiten door heel Nederland aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. De Week wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd, maar JOGG zet zich al jaren in om gezond de norm te maken in samenwerking met beleidsmakers, gemeenten en partners. In 2015 was een kwart van alle gemeenten in Nederland een JOGG-gemeente. Inmiddels heeft veertig procent van alle gemeenten in Nederland zich aangesloten. Doe ook mee met de Week! Meld je aan en deel jullie activiteiten op sociale media middels

#MaakGezondGewoon

www.weekvoordegezondejeugd.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met